Házirend

 

Kedves Szülők!

Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet olvassák végig és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására! Fontos a bölcsőde és a család jó együttműködése, a nevelési feladatok zavartalan ellátása és a derűs, nyugodt légkör biztosítása érdekében.

A családi bölcsődéből a gyermeket csak a szülő, vagy az általa írásban megbízott személy viheti el. 14 éves kor alatti gyermek ezzel a feladattal nem bízható meg.

Kérjük, hogy értesítsék az intézményt, ha nem tudnak időben jönni a gyermekért.

 

A bölcsődébe csak egészséges gyermek hozható!

A közösség egészségének megtartása érdekében beteg gyermek (lázas (37 oC-nál magasabb testhőmérsékletű), antibiotikumot szedő vagy fertőzésre gyanús gyermek) a bölcsődét nem látogathatja. A családban előforduló fertőző betegségről a bölcsődét azonnal értesíteni kell.

Abban az esetben, ha a gyermek a bölcsődében betegszik meg, a gondozónő értesíti a szülőt. Ezért feltétlenül szükséges, hogyha megváltozna az elérhetőségük,  azonnal jelezzék. Kérjük, hogy ilyen esetben minél előbb gondoskodjanak a gyermek hazaviteléről, illetve orvosi ellátásáról. A gyermek felgyógyulását követően a háziorvos igazolása szükséges az ellátás folytatásához.

Ha a szülő a gyermekét betegség vagy más ok miatt nem hozza a bölcsődébe, a távolmaradás okát tárgynap reggel 8 óráig közölje a gondozóval.

Három vagy több napon túli hiányzás esetén szintén a háziorvos igazolása szükséges az ellátás folytatásához.

Foglalkozások: 9:00-10:00 között zajlanak (évszaktól és időjárástól függően).

Öltözködés: Bölcsődénkben a váltócipő kötelező. Kérjük a szülőket, hogy gyermekük számára váltóruhát és váltó cipőt, valamint tisztasági csomagot (pelenka, törlőkendő, fogkefe) biztosítsanak.

A bölcsődében a szülők és a gyerekek utcai cipőben csak az előtérben tartózkodhatnak.

A csoportszobában CSAK a gyerekek tartózkodhatnak! Megkérjük a szülőket, ha megérkeztek a gyermekért, kérem, vigyék haza!
A csoportszobában a szülő csak engedélyezett alkalmakkor (beszoktatás, nyílt nap, ünnepély) tartózkodhat.

 

Kérjük  a szülőket, hogy munkánkat segítsék elő azzal, hogy betartják a házirend szabályait, és amennyiben kérdésük, észrevételük, javaslatuk van, azt jelzik felénk.

Panasz esetén minden esetben bizalommal fordulhatnak a bölcsőde munkatársaihoz, valamint kérhetnek fogadóórát, ahol tájékoztatást adaunk gyermekükkel és a családi bölcsődével kapcsolatosan.

Gyermekjogi képviselő:

Bertók Tünde

Tel: +36 20 489 95 55

E-mail: tunde.bertok@ijb.emmi.gov.hu

Köszönjük segítségüket!

 

 

Várunk szeretettel a 11. kerületben, Sasadon!


Címünk:

1118 Budapest Előpatak utca 20/b.

Órarendről érdeklődni lehet a

06 (30) 305 4149 számon

A bölcsőde előzetes időpont egyeztetés után megtekinthető.

További elérhetőségeink:

mankahaz@mankahaz.hu

www.mankahaz.hu

www.facebook.hu/mankahaz